Példás összefogás, határtalan vendégszeretet!

Ez jellemezte az idei szüreti menetet!

Ezúton is hálás köszönetet mondunk a Honvéd utca lakóinak és a Bethlen utca szinte valamennyi  lakójának, csatlakozó barátainak, akik az első megállóban várták a szüreti menetet. A vendégszeretet gazdag kínálásával álltak helyt a második állomásnál is a lakóközösség tagjai, akik az Árpád utcából, Dózsa György utca, Deák Ferenc utca és a Lányok Asszonyok Klubja tagjaiból és melléjük állt barátokból állt.

Késve érkeztünk már a harmadik helyszínre, ahol négy helyszínen is megvendégeltek bennünket: a Kolozsvári utca, Kálvin-köz és Arany János utca lakói fogtak össze a Református Diakónia tagjaival, hogy éhen-szomjan ne maradjon a vonuló társaság.

A bíró – bíróné házaspár házánál a Lányok Asszonyok Klubja tagjai itt is helytálltak.  A Vörösmarty utcába érve négy helyszínen is élvezhettük a lakók összefogását, ahol szintén besegítettek a banyák! Itt a táncot a Kínai bolt előtt láthatták az érdeklődők, amiről sajnos pont a vendéglátók maradtak le… amit ezúton is sajnálunk. Az ötödik állomás éppen a kanyarban volt, ahol a ligetes parkban vendéglátóink megidézték a múlt század békebeli hangulatát. A szép idő, a jó muzsika és hangulat miatt nehezen indult tovább a menet, viszont amint elindultunk, óriási meglepetés várt bennünket!

A Du-NÁD Kft. targoncára felállított asztaláról palackos borokat adtak át a kocsikra! Ezekkel a fantasztikus vendéglátásokkal nem csoda, hogy mintegy órás késéssel értünk át Nagyvarsányra, ahol a vendéglátók kitartó, türelmes vendégszeretetét élvezhettük! Köszönet és hála, hogy kitartottak és örömmel fogadtak bennünket! Alig hagytuk el az iskola, óvoda közötti kereszteződést, máris újabb helyszíneken vártak bennünket, ahol nemcsak a Szabadság utca lakói, de a nagyvarsányi német nemzetiségi közösség tagjai is megvendégeltek bennünket!

A Nagyvarsányi útra érve ismét két helyszínen fogott össze a lakosság, hogy csillapítsák a menet szomját. A művelődési házhoz érve felléptek még a kitartó táncosok, így azok is részesei lehettek a színes programnak, akik a menetről lemaradtak. Végül egy közös tánc tette fel a koronát a szüreti menet végére, majd az esti bálban kedvére táncolhatott mindenki, kinek „viszketett még a talpa”.

Köszönjük ismét a gazdag kínálást, a vendéglátók bőséges vendégszeretetét, a bíró – bíróné helytállását, a hajtók kitartását, a lovasok parádéját, a fellépők táncát, a résztvevők aktív jelenlétét, a kisbíró munkáját, a polgárőrök és rendőrök helytállását!

Köszönjük Dunavarsány!