Biciklis-túra Tanyatábor

HELYSZÍNEK Petőfi Művelődési Ház és Könyvtár, Tanyavilág, Damariba Sziget IDŐPONT 2019. augusztus 5-9. A táborunk célja: Felállítani a gyermeket a laptop mellől, megmutatni számukra a természet dunavarsányi kincseit, szabad levegőn töltött idő szépségét, miközben megismeri a régi idők életmódját, játékait és kézműves tevékenységeit. Kiket várunk:

HELYSZÍNEK
Petőfi Művelődési Ház és Könyvtár, Tanyavilág, Damariba Sziget

IDŐPONT
2019. augusztus 5-9.

A táborunk célja: Felállítani a gyermeket a laptop mellől, megmutatni számukra a természet dunavarsányi kincseit,
szabad levegőn töltött idő szépségét, miközben megismeri a régi idők életmódját, játékait és kézműves tevékenységeit.

Kiket várunk: általános iskolás gyermekeket

Részvételi díj: 17000,- Ft / fő (A részvételi díjból 3.000,- Ft-ot a jelentkezéskor kell fizetni, a többit részletekben is lehet, a tábor napjáig.)

Mit csinálunk a táborban?
A gyermekek 5 napon keresztül járják kerékpárral a környező vidéket, ahol maguk készítette ebédet fogyasztanak, a meglátogatott tanyákon ismerkednek a falusi életmóddal, megismerkednek régi játékokkal, gólyalábazással, golyózással, labdajátékokkal, patkódobálással és népünk kézművességével: agyagozással, kosárfonással, gyöngyfűzéssel, stb.

Miért gyertek hozzánk?
Fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok a valóságban is ismerjék népünk tárgyi kultúráját, életmódját, eleink játékait, ne csak a számítógépes programokat. Határjáró biciklitúra végén a szülők is bekapcsolódhatnak a programba közös szalonnasütés és élménybeszámoló keretében.

A jelentkezéseket a művelődési ház irodájába várjuk személyesen, vagy e-mail-ben, az info@varsanymuvhaz.hu email címre.